Monalisa Dittmann – ALIVAYOGA

Om Monalisa

Monalisa Sofia Dittmann er opvokset og bor i Lyngby. Hun er gift og har 2 voksne børn.

Monalisa er klassisk uddannet yogalærer med uddannelser fra Indien, Sverige og København – som hun løbende udbygger og vedligeholder. Derudover har Monalisa en række overbygninger, som hun bruger til at forny yogaen og til at kombinere yogaen med andre undervisningsformer.

Monalisa er en dygtig og grundig formidler af yoga, og det er vigtigt for hende at formidle den dybde og indre rejse som yogaen kan give os – og som har været vigtig del i Monalisa’s liv.

Monalisa har derfor ikke kun fokus på asanas (stillinger) med i ligeså høj grad på meditationen og de åndedrætsteknikker som er med til at skabe helheden i yogaen.

Monalisa underviser hos Zenliv i Restorative yoga (en stille og meditativ yogaform, hvor alle kan være med) og Intuitiv yoga.

Intuitive yoga

Et miks af Pranayama (åndedrætsøvelser), Dhyana (meditation) og fysisk yoga, hatha, yin og restorativ. Monalisa fornemmer på de fremmødte hvordan energiniveauet er, og ud fra det former hun sessionen.

Restorative yoga

Restorativ yoga er en meget blid yogaform også kaldet genopbyggende. Med fokus på at vende sanserne indad og opleve yogaen gennem regenererende asana (stillinger), hvor rytmen i åndedræt, krop og sind stilnes. Vil du med hjælp af yogaprops såsom tæpper, øjenpuder, “pøller” mv give din krop og sind mulighed for at genopbygge gennem hvile. Den Restorative yoga virker terapeutisk, idet du aktivt afspænder musklerne i stillingerne i 10-20 minutter af gangen. Derved kan man opnå en dyb vågen hviletilstand, du slipper muskelspændinger og herved påvirkes bindevævet, fordøjelsen, immunforsvaret, du healer kroppen. Dit nervesystem falder til ro, blodet iltes, affaldsstoffer udrenses og du får ny energi.

Ved regelmæssigt at praktisere Restorativ yoga, gør du din krop mindre sårbar overfor stressrelaterede sygdomme, og du bliver bedre til at lytte til kroppens signaler og reagere på dem i tide.

Restorativ yoga er for alle. Den er specielt god i de perioder hvor du fx føler dig presset på overskud, ked af det, hvis der sker for mange omvæltninger. Restorativ yoga kan blandt andet afhjælpe søvnløshed, kroniske smerter, stress og kraftig hovedpine.

Det rolige tempo og lange hvil i stillingerne beroliger kroppen, nervesystemet og stilner sindet. Derfor er Restorativ yoga også et godt supplement til en mere aktiv yoga, en anden aktiv sport, et hektisk liv eller det kan bruges som “forberedelse” til meditation.

Du kan læse mere og booke hold på www.alivayoga.dk

Kontaktoplysninger:

Monalisa Sofia Dittmann
Telefon: 22 44 35 77
Mail: info@alivayoga.dk