Allergikompaniet – Torben Frank Andersen

Om Torben

Torben Frank Andersen er oprindeligt uddannet PhD i Biologi, men efter en del år som forsker på Københavns Universitet tog han uddannelsen som Alfa-Kinesiolog hos Ole Larsen, og har siden 1999 kun arbejdet med metoderne herfra.

I 2001-2005 havde Torben et kursuscenter, RygKompagniet, hvor langtidssygemeldte smertepatienter kom på kurser i smertelindring. Siden centeret lukkede på grund af kommunale nedskæringer, har Torben arbejdet med allergibehandling, selv om han også stadig lige klarer en dårlig ryg el.lign. når det er påkrævet. I forbindelse med skiftet ændrede firmaet navn til AllergiKompagniet, som firmaet har heddet lige siden. Torben blev især kendt via TV, da han i 2009 i udsendelsen TV2 Praxis behandlede Anette Heick for hendes græsallergi, hvilket gav et enormt løft. Siden deltog han også i Lasse Spang Olsens TV serie på DR 2 i 2015: ”Alternativ Behandling – Virker det?”, hvor han til lægernes store overraskelse demonstrerede at metoden ikke er placebo men rent faktisk har en stor effekt. Torben har i dag flere klinikker rundt i landet, og han og hans kolleger har behandlet over 16.000 mennesker gennem de seneste 15 år. Torben er pt ved at skrive en bog om metoden som han regner med udkommer i foråret 2020.

Allergibehandling med Alfa-Kinesiologi

Metoden er en videreudvikling af kinesiologisk testning som Torben sammen med sin lærer Ole Larsen har arbejdet på at optimere de seneste 20 år. Kinesiologien er en muskeltest, hvor vi bruger en muskel som en ”sladrehank” om hvorvidt en given påvirkning stresser kroppen. Allergi er i virkeligheden ikke andet end en kemisk fobi, dvs. en fejlagtig opfattelse i hjernen af at noget, f.eks. græspollen eller støv, skulle være farligt. Det får kroppen til at reagere ved at forsøge at rense det ”farlige” materiale ud, så de allergiske symptomer er bare hjernens forsøg på at slippe af med ”truslen”. Vi kan teste helt præcist hvilke ting de allergiske reaktioner kommer fra. Desuden så har vi udviklet en metode til at finde og slette de misforståede reaktioner, ved at slette det ”virusprogram” som har skabt reaktionen. Når programmet er væk, holder allergiske symptomer som regel op med det samme under behandlingen.

Derudover så arbejder vi naturligvis også med at styrke slimhinderne og immunforsvaret, så kroppen fremover bedre vil kunne håndtere forskellige allergener uden at overreagere. Blandt andet ser vi hos rigtigt mange allergikere at der også er en Candida-infektion involveret i deres allergi. Candida er en svamp vi alle har i tarmsystemet, men med antibiotika og for meget sukker, hvidt brød, kaffe, øl og vin, frugt, mælk og svine- og oksekød i vores kost, så vokser svampen vildt og breder sig ud i kroppen. Svampe elsker at inficere overflader som er varme og fugtige, så hvis den findes som infektion, sidder den også i slimhinderne og gør dem mere modtagelige over for ydre påvirkninger fra små partikler i luften. Vi plejer at sige, at allergien er som et virusprogram i hjernecomputeren, men slimhinderne er vores firewall. En Candida-kur vil derfor oftest være en naturlig del af et behandlingsforløb. Den kan du læse mere om på hjemmesiden.

Endelig arbejder vi naturligvis også med ”normale” fobier som klaustrofobi, højdeskræk, flyskræk, social fobi mm., ligesom metoden er fantastisk til at finde årsagerne bagved uforklarlig angst, da vi kan teste os frem til det og dermed også behandle det på en effektiv og harmløs måde. Desuden så er der også mange andre såkaldte livsstilssygdomme, f.eks. Gigt, Diabetes, Migræne, Rosacea, Morbus Chron, Sclerose mm. som alle næsten altid har et element af fødevareallergi bagved, og som derfor også i rigtigt mange tilfælde i hvert fald kan stoppes, og mange gange også væsentligt forbedres med vores metoder. Vi fokuserer på de bagvedliggende årsager, og hvis de afbalanceres, forsvinder symptomerne.

Du kan læse mere på: www.allergikompagniet.dk

Tidsbestilling foregår altid på 70255099, hverdage 8-16.

Har du spørgsmål er du velkommen til at skrive på kontakt@allergikompagniet.dk